За нас

Развитие

  • Фолклор ТВ е първата и единствена национална фолклорна телевизия, която представя най-добрите музика, песни, танци и изпълнители от всички етнографски области на България. Единствената телевизия, в която можете да видите най-добрите ансамбли – Филип Кутев, Пирин, Гоце Делчев, Найден Киров, редом с доайените от Мистерия на българските гласове и популярни изпълнители като Николина Чакърдъкова, Гуна Иванова, Володя Стоянов, Райко Кирилов.
  • Телевизията стартира на 02.10.2006г, а от март 2013г излъчва в Full HD резолюция и качество.
  • През 2008г. телевизията се дооформя като такава, като започва да продуцира и произвежда документални поредици (Душата на българина, Фолклорните области на България, Звуци и картини от България, Легендите са живи, Гласовете на България), филми на различна тематика, поздравителни концерти и актуални предавания (Между нас казано)
  • Телевизията е изцяло оборудвана с дигитална техника.
  • През 2013г. броя на изпълнителите и музикантите в телевизията надхвърля 900.

Минават години, дни, часове. Сливат се граници. Променя се историята, човекът дори. Но остава онова зрънце в душата, което носи твоята идентичност. В забързаното време, в което живеем, имаме нужда поне за миг да се обърнем назад към корените си. Казват, че народ без минало няма бъдеще, а нашият, българският народ има богато минало, от което всички можем да почерпим- и дух, и мъдрост.

А как да се доближиш до всичко това, къде да го откриеш виждайки заобикалящия те свят? Може би в една песен! Мелодия, която ще те накара да си спомниш за детството, за родния дом, за приятелите и веселието! Силата й е неизчерпаема.

И откриваш мястото! Един телевизионен канал - Фолклор ТВ, една картина, която ти припомня кой си всъщност, която пробужда спомена, която те кара да се чувстваш българин. Там няма да откриеш пошлост, омраза, болка, а ще се облагородиш, ще черпиш от непресъхващия извор на родния фолклор. Там няма от какво да се срамуваш, защото както със спомените, така и с песните, в годините остават само най-хубавите. Там ще видиш кои сме били и кои сме всъщност сега, ще преоткриеш красотата на родината и всичко родно чрез нашите песни, обичаи, природни картини!!! Там ще намериш повод за среща на много поколения - старите ще си спомнят, а младите ще преоткрият това наше богатство !

Да съхраним българското !

Артисти на Фолклор ТВ

+ вижте още

Избираш ти!

+ вижте още

Нещо ново


+ вижте още

За връзка с нас

Направено © 2013 от FASTMEDIA. Всички права са уредени.