Боряна Василева

Ана Борисова

'Моята цел е да създам и запиша песни, които не са записвани, не са пяти, нещо ново за прекрасната публика.'
Боряна Василева е на 22 години. Родена е в град Перник. Още от 7 годишна се занимава с народно пеене. Изпълнява граовски народни песни, тъй като е от този край и най-много тези песни и лежат на сърце и душа. Започва да пее в ансамбъл 'Граово'-Перник, ансамбъл с големи традиции, след това се записва в школата на Верка Момчилова към Дом на минъора, където изучава народно пеене, солфеж и пиано.

Средното си образование завършва в СОУ 'Св. Климент Охридски'- Перник в паралелка с разширено изучаване на музика - специалност народно пеене. След това продължава своето образование в СУ 'Св.Климент Охридски', специалност музикална педагогика с преподавател по народно пеене Светла Караджова. През годините участва в национални конкурси и фестивали като: 'Орфеева дарба', 'Орфеево изворче', 'Люляков Ловеч', 'При шопите в Казичене', фестивала в Копривщица и други, където печели само златни отличия. Пътува в чужбина заедно с ансамбъл 'Граово' и ансамбъла към 'Домнамиъора', като участва в международни фестивали - Полша, Германия, Унгария, Испания, Франция, Турция, Сърбия и др.

В момента пее в хор 'Космически гласове' с диригент Ваня Монева, солист е на фолклорна формация 'Глагорци', участва в международен проект 'Еструна' под диригентството на доц. Георги Петков със световно известни музиканти като Антонио Форчоне-китара и Арканхел-вокал.
Направи първите си записи за фонда на БНР с оркестъра за народна музика на БНР, под диригентството на Димитър Христов, като аранжиментите на песните са на Костадин Генчев. Продължава своята звукозаписна дейност, работи с Димитър Христов, за който споделя – 'прекрасен човек и музикант'.

♥ видяно: пъти


галерия

Боряна Василева

галерия

Боряна Василева

галерия

Боряна Василева

видео

Боряна Василева

''Момче църногорче''


Популярно видео

Артисти на Фолклор ТВ

+ вижте още

Избираш ти!

+ вижте още

Нещо ново


+ вижте още

За връзка с нас