Борис Коцаков

Борис Коцаков

Борис Коцаков е роден на 3 Март 1989 г. в сърцето на пиринския край в гр. Разлог. Завършил е Национална Хуманитарна Гимназия „Св. св. Кирил и Меродий - Бивша солунска гимназия“ в гр. Благоевград. Получава висшето си музикално образование в Югозападен Университет „Неофит Рилски“със специалност „Изпълнителско изкуство“ и магистър – вокален педагог със специалност „Ръководство на вокални формации с народно пеене и дирижиране“ в класа на народната певица Бинка Добрева.

Изпълнява песни от всички фолклорни области, но в ефира на музикална телевизия Фолклор ТВ, залага на песните от родния македонски край, които пее от ранна детска възраст. Съчетава в себе си съвременно и модерно звучене на тежките песни на Вардарска и Егейска Македония, изпълнени с едновременна лирика и драматизъм и песните на Пирин, изпълнени с професионализъм и с един широкообемен, школуван глас, вариращ с лекота от бас – баритоновия към теноровия регистър.

Носител на златен медал и първо място за изпълнителско изкуство на фестивала „Македония фолк – 2007“ и международния фестивал „Пирин фолк – Сандански“ през 2010 година в конкурса за нова авторска песен. Има много изява и участия както в България така и в страни като Македония, Гърция, Сърбия, Австрия и Италия.

♥ видяно: пъти


галерия

Борис Коцаков

галерия

Борис Коцаков

галерия

Борис Коцаков

видео

Борис Коцаков

'Отдолу иде'


Популярно видео

Артисти на Фолклор ТВ

+ вижте още

Избираш ти!

+ вижте още

Нещо ново


+ вижте още

За връзка с нас