Гуна Иванова

Гуна Иванова

Гуна Иванова е родена в с. Богородица в сърцето на Огражден планина. Пее още от дете. В къщата в която отраства живеят три семейства, всичките певци и музиканти. Братовчедките й, които са по-големи от нея, я водят по седенки и събори. Там Гуна Иванова трупа впечатления и опит. Творческият и път е белязан от фестивали в Бобошево, Кюстендил и София, където неизменно печели първото място.

През 1968 г. постъпва на работа в пернишкия ансамбъл „Граово”, където пее до 1983 г. През 1969 г. се явява на конкурс в Народния хор при радио „София”, където е одобрена за работа, но по лични причини отказва предложението. През 1983 г. печели конкурс за солистка в Ансамбъла на строителни войски, където пее до 2000 г. когато формацията е закрита. Две години пее в „Мистерията на българските гласове” и от 2010 година е солистка в Представителен ансамбъл на Въоръжените сили.

Гуна Иванова е гастролирала в Русия, Сирия, Тунис, Монако, Франция, Швейцария, Германия, Югославия, Англия, Канада, Южна Африка и други страни.

♥ видяно: пъти


галерия

Гуна Иванова

галерия

Гуна Иванова

видео

Гуна Иванова

''Моминска клетва''


Популярно видео

Артисти на Фолклор ТВ

+ вижте още

Избираш ти!

+ вижте още

Нещо ново


+ вижте още

За връзка с нас