Милко Бошнаков

Ана Борисова

Милко Бошнаков е роден в град Гоце Делчев през 1991г. Израснал е в с. Сатовча. Започва да се занимава с музика от 5 годишна възраст. Първоначално е бил инструменталист (тамбурист) , това по някакъв начин отключва страстта и желанието му да пее. Завършва СОУ 'Св . св. Кирил и Методий' с. Сатовча , където г-н Наум Странджев го насочва към музиката и го формира като певец. През годините участва в много национални певчески форуми , на които многократно е лауреат.

Професионалното му израстване започна с постъпването му в Благоевград като студент в ЮЗУ 'Неофит Рилски' специалност „Изпълнителско изкуство”. Там се среща с професионалисти като Мариана Манолева, Петьо Кръстев, доц. Георги Гаров , проф. Николай Цветков. Милко Бошнаков споделя: 'Те ме направиха това , което съм и ме научиха да обичам, да оценявам колко велик, пъстър и многообразен е нашият фолклор и как трябва да се гордеем и пазим това , което притежаваме.'

Милко Бошнаков изпълнява песните от своя роден край. Стреми се да издирва непопулярни и нечути песни, които претворя по свой собствен начин. От 2013-та година е част от голямото музикално семейство на Фолклор ТВ.

♥ видяно: пъти


галерия

Милко Бошнаков

галерия

Милко Бошнаков

видео

Милко Бошнаков

''Любе, любе''

видео

Милко Бошнаков

''Я, излез Лено''


Популярно видео

Артисти на Фолклор ТВ

+ вижте още

Избираш ти!

+ вижте още

Нещо ново


+ вижте още

За връзка с нас