Райко Кирилов

Райко Кирилов

Райко Кирилов е роден в Благоевград. В първи клас започва да учи в музикална школа с инструменти акордеон и пиано. След това записва и китара, с която свири поп музика в различни състави – “Нови ритми”, “Орбел” и др. След завършване на реална гимназия, кандидатства в Българска държавна консерватория и е приет в специалност китара и облигатно пиано. Завършва класа на вокалната педагожка Ирина Чимихова. След това следват множество концерти в България и чужбина. През 1988 г. издава първата си плоча “Отчуждение“. Записва няколко естрадни дуета, единият от които с Петя Буюклиева.

През 1994 г. певецът участва на фестивала „Пирин фолк” и се превръща в емблема на фестивала. Печели множество награди, а дуетите му с Йорданка Варджийска остават незабравими.

В последствие Райко Кирилов започва да пише музика за много изпълнители. Той вярва, че изпълнителите трябва да правят авторска музика на фолклорна основа. Емблематичен е дуета му с Гуна Иванова „Приятели”, която за много кратко се превърна в истински хит в ефира на „Фолклор ТВ“. През 2013- та записа и дует с Николина Чакърдъкова „Пътнице поспри”. Самият Райко споделя, че продължава с дуетите и в скоро време ще изненада отново всички зрители на „Фолклор ТВ“.

♥ видяно: пъти


галерия

Райко Кирилов

галерия

Райко Кирилов

видео

Райко Кирилов

''Танцувай, българска девойко''

видео

'Не се факяй, Доне, Донке'


Популярно видео

Артисти на Фолклор ТВ

+ вижте още

Избираш ти!

+ вижте още

Нещо ново


+ вижте още

За връзка с нас